Известие

Collapse
No announcement yet.

Авария със Alfa 147 1.9 mjet..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Авария със Alfa 147 1.9 mjet..

Здравейте на всички колеги Алфисти.. Вчера ми се случи нещо доста неприятно (за щастие близо до вкъщи) ..Значи проблема е следния.. На 2 пъти тръгнах така по-рязко и започнах да усещам нещо като излишнно форсиране,като на празен ход, при положение че бях на скорост.. След още около 200 метра започна да се чува силно тракане, докато колата е на скорост.. Спрях, погелднах отдолу и видях,че тече някаква течност от под двигателя..не беше двигателно масло, защото беше жълтеникаво... Качих се да пробвам да се прибера, едвам тръгнах (със силно тракане и никакво двиожение) ..прибах се на 1-ва.. След това пред гаража вече нямах никакви скорости..Включвам на скорост но колата все едно не е на скорост..и само се чува силно тракане..
    Искам да ви попитам някои сблъсквал ли се е с подобен проблем или нещо подобно.... притеснявам се да не е скоростната кутия... или съединител...

Благодаря Ви много, Предварително!!!
    VOLVO S60 D5 2.4 210HP
    Alfa Romeo 147 1.9 m-jet
    Alfa Romeo 147 1.6 t.spark ' EX

Първоначално публикувано от InFlames Покажи съобщение
    Здравейте на всички колеги Алфисти.. Вчера ми се случи нещо доста неприятно (за щастие близо до вкъщи) ..Значи проблема е следния.. На 2 пъти тръгнах така по-рязко и започнах да усещам нещо като излишнно форсиране,като на празен ход, при положение че бях на скорост.. След още около 200 метра започна да се чува силно тракане, докато колата е на скорост.. Спрях, погелднах отдолу и видях,че тече някаква течност от под двигателя..не беше двигателно масло, защото беше жълтеникаво... Качих се да пробвам да се прибера, едвам тръгнах (със силно тракане и никакво двиожение) ..прибах се на 1-ва.. След това пред гаража вече нямах никакви скорости..Включвам на скорост но колата все едно не е на скорост..и само се чува силно тракане..
    Искам да ви попитам някои сблъсквал ли се е с подобен проблем или нещо подобно.... притеснявам се да не е скоростната кутия... или съединител...

Благодаря Ви много, Предварително!!!
    Лягаш и гледаш от къде е изтекло. Явно нямаш спирачна течност щом е светло жълто. Педалът на съединителя как е?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Прекалено е ниска за да се навра...Освен ако не се вдигне на нещо...или на канал...Но според мен не е спирачна течност..Спирачките са си ок... А съединителя като усещане си е същя... Но там където трябва да зацепи започва тракането... А иначе скоростите си се сменят без проблем с лоста.... Направо си нямам идея...
      Last edited by InFlames; d.m.y г., 09:51.
      VOLVO S60 D5 2.4 210HP
      Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Прекалено е ниска за да се навра...Освен ако не се вдигне на нещо...или на канал...Но според мен не е спирачна течност..Спирачките са си ок... А съединителя като усещане си е същя... Но там където трябва да зацепи започва тракането... А иначе скоростите си се сменят без проблем с лоста.... Направо сди нямам идея...
        Ако съединителят (педала) ти е добре - скоростна кутия и маслото и - провери го, като начало. И се готви за ремонт
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Да, педала си ми е добре на съединителя... И аз се съмнявах дали не е маслото от скоростната кутия... Как мога да го преоверя? Има ли как сам да го направя или?

Благодаря много за бързите отговори!!!
          VOLVO S60 D5 2.4 210HP
          Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Жълти течности са маслото в скоростите и спирачната течност.
            Двигателното може да е такова само ако е чисто ново в тубата... Има и някакъв такъв антифриз но ако той е изтекъл симптомите май ще са други...
            Да не си треснал скоростната кутия в някоя ледена буца или камък..?

Comment

Не съм сигурен, но мисля че преди това малко се поразтресох на една неравност... Но не няма как нещо да е имало допир със колата отдолу.... Дали не се е получило нещо от силни вибраций и раздрусване?

---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 09:59 ----------

Знаете ли...сега се замислих...сутринта минах през една бабуна и лего застъргах... Но пък после съм минал към 60-70 км и всичко беше ок... Дали е възможно просто после малко да му е трябвало и тогава от сътресение да се е получил този гаф...

---------- Post added at 10:10 ---------- Previous post was at 10:04 ----------

Колега от форума ме подсветна,че е възможно да е полуоска......Но от там незнам има ли какво да изтече...
              VOLVO S60 D5 2.4 210HP
              Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Ако проблема беше от скоростната кутия щяха ли да се сменят скоростите с лоста...защото се сменят без проблем.. И има ли някакъв начин да провера нивото на маслото за скоростите ..
                Благодаря много!
                Съжалявам,че малко така на сляпо питам, но просто нямам вариант в момента да закарам колата до сервиза, който е далеч...
                VOLVO S60 D5 2.4 210HP
                Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Колега аз имах същите симптоми,колата изведнъж се разтрака страшно скоростите си влизаха като в масло ама пускам съединителя нищо колата не потегля.Да ти кажа какво беше при мен,лагера на съединителя се беше строшил и излезнал от притескателния диск .Смених комплект съединител и всичко е 6.Обаче една разлика има аз не карах и не мъчих колата загасих я и на въженце в нас на канала.При теб мисля също е проблема с лагера,но с това ,че си я карал е възможно лагера да ти е строшил някъде кожуха на скоростната кутия.Направо започвай да сваляш скоростната кутия тъй или иначе проблема ти почва от съединителя.
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 ps + Chip

Comment

На мен ми прилича на счупено каре и от там излязло от скоростите и тече но без да видя не мога да кажа на 100%
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря много! Ще се опитам да я завлеча до сервизчето на италиянки по най-бързия начин....

@Bobo ..благодаря, чувал съм само хубави неща за вас...Даже смятях скоро да дойда за едно чипче...но ето че нещата се пообъркаха.. както и плановете..
                      VOLVO S60 D5 2.4 210HP
                      Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Здравейте колеги! Значи най-накрая отворихме красавицата(специално скоростната кутия) и се оказа че положението не е много цветно Оказа се,че са потрошени сателитите и планетите ...също така и оста на диференциала... Корпуса на кутията също е спукан...

Искам да ви попитам от къде мога да намеря такива сателити и планети..и тази ос на диференциала..и също така дали ще са много скъпи ? Ако някой помогне ще съм много благодарен!

Благодаря предварително на всички колеги!!!
                        VOLVO S60 D5 2.4 210HP
                        Alfa Romeo 147 1.9 m-jet

Comment

Намери си втора ръка скоростна кутия!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Здравейте колеги! Значи най-накрая отворихме красавицата(специално скоростната кутия) и се оказа че положението не е много цветно Оказа се,че са потрошени сателитите и планетите ...също така и оста на диференциала... Корпуса на кутията също е спукан...

Искам да ви попитам от къде мога да намеря такива сателити и планети..и тази ос на диференциала..и също така дали ще са много скъпи ? Ако някой помогне ще съм много благодарен!

Благодаря предварително на всички колеги!!!
                            колега обади ми се ще ти помогна

---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:44 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Намери си втора ръка скоростна кутия!
                            6 скоростни за 147 е пълно на пазара

---------- Post added at 15:46 ---------- Previous post was at 15:45 ----------

Първоначално публикувано от MaVrUt
                            ако търсиш сателити има почти на всеки балкон на Булсат, а планетите може да ги видиш от планетариума с телескоп
                            Колега тва е техническия раздел астрономията е в общи приказки
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                            X